2012-01-08

中華風煮込み肉団子と麻婆豆腐(Chinese Soup with Meatballs and Mapo Tofu)

先日カラフル餃子作った生地残っていたので煮込み肉団子してみました。中華スープ作り一度フライパン付けた肉団子青梗菜加え少し煮込みます残っていた餃子生地長くラザニアように伸ばしお鍋火を通してからスープ一緒盛りつけましたあとは麻婆豆腐少し取り分けておいた餃子使って麻婆豆腐ニラ足すと美味しいですよねでももっと辛いほうが良かったかも残りものばかりの夕食だったので激安でした


I had quite a bit of meat and dough left over from our dumplings, so I decided to make some meatballs with the meat, and pasta like sheets with the dough. I then threw them into Chinese soup with some bok choy, and sprinkled some finely sliced green onion. I also used mapo tofu mix and some of the left over meat to make mapo tofu. The dishes were made mostly from the left overs, so it was really affordable tonight!!
材料 Ingredients


中華風煮込み肉団子 Chinese Soup with Meatballs
餃子の具(Dumpling Mix)130g 残り物(Left Over)
サラダ油(Vegetabe Oil)大1(1 TBSP)
餃子の皮(Dumpling Skins)残り物(Left Over)
青梗菜(Bok Choy)1株(1 Bunch)¥50($0.50)
味覇(Powdered Chinese Soup Stock)小2(2 TSP)
水(Water)400ml
長ネギ(Green Onion)5cm ¥5($0.05)
塩(Salt)適量(Suitable Amount)
胡椒(Pepper)適量(Suitable Amount)


麻婆豆腐 Mapo Tofu
麻婆豆腐の素(Mapo Tofu Mix)2人前(2 Servings)¥60($0.60)
豆腐(Tofu)1丁(300g)¥70($0.70)
ニラ(Garlic Chives)1/2束(50g)¥65($0.65)
餃子の具(Dumpling Mix)30g 残り物(Left Over)
鷹の爪(Dried Chilies)3本(3)
胡麻油(Sesame Oil)大1(1 TBSP)


ご飯(Steamed Rice)2膳(160g)頂き物(Gift)



合計(Total)¥200($3.50)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

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