今更ですが年越し蕎麦です☆
本当は大晦日に食べるべきなのでしょうが、お腹がいっぱいになってしまっていたので元旦の昼食として頂きました。小さい頃は毎年にしん蕎麦だったのですが、あまりにしんが好きではないので、煮たお揚げに山菜、大根おろし、ネギをトッピングしました♪あとは昨日の残りのおお刺身を使って握り寿司を作ってみました!
We have a habit of eating buckwheat noodles on the New Year's Eve wishing for our longevity. I had everything bought and ready, but we got full eating supper on the 31st, so we decided to have them on the New Year's Day! For toppings, I added some deep-fried tofu, mountain vegetable, grated Japanese radish, and some spring onions. We also had some fresh sashimi left from last night, so I made a bit of sushi too!
材料 Ingredients
年越し蕎麦 Buckwheat Noodles
蕎麦(Buckwheat Noodles)2玉(300g)¥120($1.20)
顆粒和風だし(Powdered Japanese Soup Stock)小1(1 TSP)
水(Water)3カップ(600ml)
山菜ミックス(Mountain Vegetable Mix)150g ¥150($1.50)
大根おろし(Grated Japanese Radish)3cm分(3cm)¥30($0.30)
☆お揚げ(Deep-Fried Tofu)1枚(1 Slice)¥20($0.20)
☆顆粒和風だし(Powdered Japanese Soup Stock)小1(1 TSP)
☆水(Water)1.5カップ(300ml)
☆醤油(Soy Sauce)大3(3 TBSP)
☆砂糖(Sugar)大1.5(1.5 TBSP)
合計(Total)¥420($4.20)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.
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DAIさん
返信削除年越し蕎麦 美味しそう
手作りの握り寿司 きれいに
素敵です
ryuji_s1 さんこんにちは♪
返信削除コメントありがとうございます。
年越し蕎麦は元旦になってしまいましたが、美味しく頂けましたよ☆
握り寿司はむすかしいです。なかなか形が・・・。でも食べちゃえば一緒、なんてね!