2011-12-15

ホッキ貝で夕食(Supper with Surf Clams)

ホッキ貝は春が旬と思っていたのですが、1年を通して水揚げされているんですね☆捌くのが面倒なのであまり好んで買うことはないのですが、安売りしていたのでホッキ貝を使ってパスタを作ることにしました。パスタも久しぶりでしたしね♪残った部分を使ってサラダも作り、ホッキ貝三昧の夕食になりました☆スーパーで手に入る時は是非お試しあ〜れ〜♪
I don't know if it's popular to eat surf clams abroad, but it's a popular sushi topping here in Japan. The clams themselves are a bit tricky to clean, so I don't buy them often, but they were on sale tonight. Instead of eating them raw, I made a small salad and pasta dish with them. The ingredients and directions of making pasta was a lot like vongole bianco, but with surf clams instead of short-neck clams. Tasted great though!! It was worth spending a bit of time cleaning the clams.

材料 Ingredients

ホッキ貝のパスタ Surf Clam Pasta
スパゲッティー(Spaghetti)160g ¥100($1.00)
ホッキ貝(Surf Clams)2個(2)¥200($2.00)
アスパラガス(Asparagus)6本(6)¥100($1.00)
白ワイン(White Wine)50ml ¥50($0.50)
にんにく(Garlic)2片(2 Cloves)
赤唐辛子(Dried Red Chilies)3本(3 Sticks)
オリーブオイル(EV Olive Oil)大1(1 TBSP)
イタリアンパセリ(Fresh Italian Parsley)適量(Suitable Amount)自家製(Home Grown)
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)

ホッキ貝のサラダ Surf Clam Salad
ホッキ貝(Surf Clams)1個(1)¥100($1.00)
枝豆(Edamame Beans)20粒(20 Beans)¥20($0.20)
レタス(Lettuce)適量(Suitable Amount)¥20($0.20)
黄パプリカ(Yellow Paprika)1/4個(1/4)¥25($0.25)
マヨネーズ(Mayo)小2(2 TSP)
レモン汁(Lemon Juice)小2(2 TSP)
塩(Salt)適量(Suitable Amount)
黒胡椒(Black Pepper)適量(Suitable Amount)

トマトスープ Tomato Soup
トマトジュース(Tomato Juice)100ml ¥10($0.10)
顆粒コンソメ(Powdered Consomme Soup Stock)大1(1 TBSP)
イタリアンパセリ(Fresh Italian Parsley)適量(Suitable Amount)自家製(Home Grown)

合計(Total)¥725($7.25)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

ランキングに参加しています。ポチッと応援お願いします☆
Please click the button above to support this blog. Thank you!

0 件のコメント:

コメントを投稿