2011-12-16

プーティン(Poutine)

今日は僕の知っているカナダ料理の紹介です☆6年間程住んでいたので僕にとっては第2の故郷と言っても過言ではないのですが、あまりカナダ料理って皆さんにはイメージないですよね!?カナダのフランス語圏のケベック州で生まれたと言われるプーティンと言われるジャンクフードなのですが、僕が住んでいたオンタリオ州のファーストフード店やレストランのメニューにも載っていた1品です。熱々のフライドポテトにチーズを乗せ、グレイビーをかけるだけの料理なのですが本当に美味しいんです・・・。まさに北米のジャンクですね。カロリーは高いし、たいした栄養価も期待できないのですがとにかく美味しい。カナダでお世話になっていた方に粉末のグレイビーソースを頂いたので作ってみました☆ポテトは揚げず、一度レンジで火を通してからフライパンでカリカリに焼き上げました♪基本はビーフグレイビーソースを使うんですが、ビーフじゃなくても美味しいと思いますよ。グレイビーソースを作れる方、輸入食品店がお近くにある方、是非是非お試しあれ!

Thanks to my family in Canada, I had some powdered gravy sauce in stock, so I decided to make some poutine. From what I know, the dish originates in Quebec, Canada, and I certainly enjoyed my first experience with it there. If you have access to some fried potatoes, cheese and gravy, you are good to go. There is no doubt that the dish is full of unwanted calories and empty carbs... But once you taste it, you just can't forget it... Instead of deep-frying the potatoes, I pre-cooked them in the microwave, and then grilled them on a pan. Throw some cheese on top, and the pour hot beef gravy sauce on top!! Definitely worth trying if you haven't yet!



 材料 Ingredients

じゃがいも(Potatoes)6個(6)¥100($1.00)
サラダ油(Vegetable Oil)大2(2 TBSP)
ビーフグレービー(Beef Gravy Sauce)300ml 頂き物(Gift)
とろけるチーズ(Cheese)2枚(2 Slices)¥40($0.40)

合計(Total)¥240($2.40)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

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1 件のコメント:

  1. I love it too!!! I ate many times in Canada. When I found this recipe that you teach us how to make putine, I was very happy... I'll make it for sure...

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