2011-12-18

カジキマグロのソテーとお豆腐のサラダ(Sautéed Billfish and Tofu Salad)

今夜はカジキマグロのソテーをトマトソースで頂きました。付け合わせはほうれん草と玉葱をバルサミコ酢のドレッシングで和えたサラダを!もう1品は簡単豆腐サラダ!ヘルシーな夕食になりました!僕はご飯と一緒にいただきました☆スープがあっらもっと良かったな・・・。

I sautéed some billfish slices tonight, and had them with some tomato sauce. As a side dish, I also prepared a small spinach salad with sliced onions and balsamic vinegar dressing. I also had some tofu that I wanted to use, so another salad dish! With some steamed cabbage, tomato slices, tofu, and broccoli sprouts, it was  a healthy and fulfilling salad. I really recommend this tofu salad, since it is relatively easy to get tofu and ponzu abroad!! Have fun cooking!


材料 Ingredients

カジキマグロのソテー Sautéed Billfish
カジキマグロ(Billfish)2切(2 Slices)¥200($2.00)
ハーブソルト(Herb Salt)少々(1/10 TSP)
小麦粉(Flower)適量(Suitable Amount)
トマトソース(Tomato Sauce)大2(2 TBSP)作り置き(Stock)
オリーブオイル(EV Olive Oil)大2(2 TBSP)
ほうれん草のサラダ Spinach Salad
ほうれん草(Spinach)2束(2 Bundles)¥30($0.30)
アーリーレッド(Red Onion)1/2個(1/2)¥50($0.50)
☆バルサミコ酢(Balsamic Vinegar)大2(2 TBSP)
☆オレンジジュース(Orange Juice)小1(1 TSP)
☆塩(Salt)少々(1/10 TSP)
☆胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)

お豆腐のサラダ Tofu Salad
木綿豆腐(Firm Tofu)1丁(300g)¥70($0.70)
キャベツ(Cabbage)葉1枚(1 Leaf)¥5($0.05)
トマト(Tomato)1個(1)¥150($1.50)
ブロッコリーの新芽(Broccoli Sprouts)
☆ポン酢(Ponzu)大2(2 TBSP)
☆長ネギ(Spring Onion)1/4本(1/4 Stick)¥25($0.25)
☆おろし生姜(Grated Ginger)小1(1 TSP)

ご飯(Steamed Rice)150g 頂き物(GIft)

合計(Total)¥630($6.30)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

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