2011-12-02

白滝でつけ麺(Dipping Noodle Dish with Devil's Tongue Starch Noodle)

お鍋をした翌日はその残り物のスープを使った料理が定番ですよね。今日のランチは昨夜のチーズ鍋の残りを使った白滝つけ麺を作ってみました。まずは昨日食べきれなくてクタクタになった野菜をブレンダーにかけ、鍋で煮込み、チーズを少量足してつけ汁にします。白滝を茹でている間に野菜をレンジでスチームし、器に盛ったら出来上がりです。

I had some broth left over from the cheese hotpot last night, so I decided to make a dipping noodle dish for our lunch tonight. I added some cheese into the broth, boiled noodles made from devil's tongue starch, and steamed some veggies. We enjoyed the dish very much! Perhaps more than the hotpot last night!!









材料 Ingredients


白滝のつけ麺 Dipping Noodle Dish with Devil's Tongue Starch Noodle
白滝(Devil's Tongue Starch Noodle)300g ¥150($1.50)
白胡麻(White Sesame)大2(2 TBSP)
チーズ鍋の残りスープ(Soup from Left Over Cheese Hotpot)400ml

キャベツ(Cabbage)1/4株(1/4)¥25($0.25)
ブロッコリー(Broccoli)1/4株(1/4)¥25($0.25)
南瓜(Pumpkin)適量(Suitable Amount)頂き物(Gift)

合計(Total)¥300($3.00)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

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