2011-12-01

チーズ鍋とサラダの夕食(Cheese Hotpot and a Simple Salad)

今夜はお鍋♪僕が気になっていたチーズ鍋にしてみました。具材は野菜やきのこを中心に、お豆腐やハーブソルトを振った鶏胸肉を加え、シンプルなリーフレタスとトマトのサラダを副菜に頂きました。お子様がいらっしゃるご家庭にはオススメできる鍋だと思います。苦手な野菜も美味しく食べてくれそうな気がするお鍋でした♪でもさっぱりしたお鍋が好きな僕にはやっぱりちょっと重く、チーズのこってり感を楽しみにしていた嫁さんにはちょっと物足りなかったようです。僕も今夜はガッツリと思ってチーズ鍋にしたのですが、ガッツリと言うにはちょっと物足りなかったですかね・・・。次回は「じゃがバタ鍋」にしたいかな〜。

Hotpot is expanding its flavors here in Japan in the last few years. We have tried a few including the likes of tandoori chicken hotpot, curry hotpot, Korean spicy hotpot et cetera. I found a package for cheese hotpot tonight, so I thought we have to give it a try. We are both lovers of cheese after all. I added some veggies, mushrooms, tofu, and chicken to the cheese hotpot broth, and had it with a simple lettuce and tomato salad! 






材料 Ingredients


チーズ鍋 Cheese Hotpot
チーズ鍋の素(Cheese Hotpot Broth)750g ¥300($3.00)
鶏胸肉(Chicken Breast)1枚(200g)¥150($1.50)
じゃがいも(Potatoes)小6個(6 Small Ones)¥30($0.30)
絹豆腐(Silken Tofu)1丁(350g)¥60($0.60)
しめじ(Shimeji Mushroom)1/2パック(50g)¥50($0.50)
えのき茸(Enoki Mushroom)1/2パック(50g)¥50($0.50)
キャベツ(Cabbage)1/4株(1/4)¥25($0.25)
青梗菜(Bok Choy)1株(1 Stump)¥40($0.40)
さやいんげん(String Beans)6本(6)頂き物(Gift)


サラダ Simple Salad
リーフレタス(Leaf Lettuce)葉1枚(1 Leaf)¥20($0.20)
トマト(Tomato)1/2個(1/2)¥50($0.50)
ノンオイルバジルドレッシング(Non-Oil Basil Dressing)適量(Suitable Amount)



合計(Total)¥815($8.15)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

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