2011-12-22

コロッケと餃子スープの手抜き10分ディナー(10 Minute Dinner with Croquettes and Dumpling Soup)

今夜は何もする気になれず・・・。お茶漬けだけでもいいかなぁ〜なんて思っていましたがやっぱりお腹は空くもの。でも冬のキッチンは寒いんですよね。洗い物して、ハンドクリーム塗ったと思ったらまたシンクに洗い物(笑)こどもが出来たらどうなるんだろうなんて想像すると全国のママ様達本当にあっぱれです☆

ってなことで手抜きディナー。まず買い置きしてあったコロッケをオーブンで再加熱。その間に味覇を使って中華スープを作り、沸騰したらネギ、冷凍餃子を投入♪餃子に火を入れている間にキャベツとトマトを切ったら出来上がり。ご飯も冷凍していたものをチンしただけなので・・・。いやぁ、なんか嫁さんに申し訳ない・・・。でも美味しく頂きました。しかも特売品ばかりを使ったので激安でしたしね♪

It's so cold to stand in the kitchen to cook in winter here. On top of that, I was feeling extra lazy tonight, so I decided to make full use of pre-cooked and pre-assembled  food to cut a lot of corners that I usually wouldn't. I bought some potato croquettes that were ready to eat, and heated them up in the oven for a bit. I also had some frozen dumplings, so I made a soup with Chinese soup stock, and threw them in the soup. With some finely sliced cabbage and tomato slices, the supper took around 10 minutes!! I can't do this everyday, but it's nice to cut corners sometimes!!



材料 Ingredients

コロッケ Croquettes
じゃがいものコロッケ(Pre-Cooked Potato Croquettes)4個(4)¥50($0.50)
ソース(Sauce)適量(Suitable Amount
キャベツ(Cabbage)葉2枚(2 Leaves)¥10($0.10)
レタス(Lettuce)葉 2枚(2 Leaves)¥20($0.20)
トマト(Tomato)1/2個(1/2)¥50($0.50)
バジルのノンオイルドレッシング(Basil Flavoured Non-Oil Dressing)適量(Suitable Amount)

餃子スープ Dumpling Soup
冷凍餃子(Frozen Dumplings)10個(10 Pieces)¥100($1.00)
水(Water)3カップ(600ml)
味覇(Chinese Soup Stock)大1(1 TBSP)
長ネギ(Spring Onion)1本(1)¥50($0.50) 

ご飯(Steamed Rice)2杯(300g)頂き物(Gift)

合計(Total)¥460($3.80)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

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