2011-11-22

親子丼(Chicken and Egg Rice Bowl)

昨夜のご飯が足りなかったのか、僕はがっつり昼食を食べたくなりまして・・・。男飯を作ってみました。夕食用に解凍しておいたささみがありましたし、卵は冷蔵庫にあったので☆韓国海苔や赤パプリカを使う事で通常の親子丼との違いを出したつもりですが、あんまり関係ないと思います。美味しい親子丼は美味しいですからね・・・。

I was sooooo hungry and was interested in satisfying my stomach by making something heavy and substantial. I had some chicken breast defrosted for dinner, so I used a bit of that with eggs to make a rice bowl dish. A touch of finely sliced spring onions and Korean seaweed do the trick in taking the rice bowl above a notch!!

材料 Ingredients

親子丼 Chicken and Egg Rice Bowl
鶏のささみ(Chicken Breast Slices)2枚(2)¥80($0.80)
卵(Eggs)3玉(3)¥40($0.40)
赤パプリカ(Red Paprika)1/4 ¥25($0.25)
ネギ(Spring Onions)1本(1)¥5($0.05)
顆粒和風出汁(Powdered Japanese Soup Stock)小1(1 TSP) 
醤油(Soy Sauce)小1(1 TSP)  
みりん(Mirin)小1/2(1/2 TSP) 
韓国海苔(Gim / Korean Dried Seaweed)4枚(4 Slices)¥15($0.15)
一味唐辛子(Dried Red Chili Peppers)適量(Suitable Amount)

ご飯(Steamed Rice)2杯(300g)¥80($0.80)


合計(Total)¥345($3.45)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

ランキングに参加しています。ポチッと応援お願いします☆
Please click the button above to support this blog. Thank you!

0 件のコメント:

コメントを投稿