2011-10-04

みぞれ豆腐鍋の残り物と鶏挽肉とおからのお団子(Tofu Hotpot Left Over with Chicken and Tofu Reuse Balls)

昨夜のお鍋の具材が残っていたので、鶏挽肉とおからのお団子と一緒に頂きました。大根おろしやおネギを足して頂いたのでヘルシーだったと思います☆

I had some left over from hotpot last night, so I decided to add some chicken and tofu refuse balls for lunch today. Nothing special, but it was a healthy way of eating left overs!!

材料 Ingredients

みぞれ豆腐鍋 Tofu Hotpot with Grated Japanese Radish
木綿豆腐(Firm Tofu)1/2丁(150g)残り物(Left Overs)
大根おろし(Grated Japanese Radish)残り物(Left Overs)
白菜(Chinese Cabbage)1/8株(1/8 Bunch)残り物(Left Overs)
ネギ(Spring Onion)1/2本 残り物(Left Overs) き物(Gift)
★おから(Tofu Refuse)50g ¥25($0.25)
★鶏挽肉(Ground Chicken Meat)50g ¥100($1.00)
★おろし生姜(Grated Ginger)小1(1 TSP)
★片栗粉(Corn Starch)大2(2 TBSP)
★塩(Salt)少々(1/10 TSP)
★胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)

★は鶏肉とおからの団子の材料です
★ are ingredients for chicken and tofu refuse balls

合計(Total)¥225($2.25)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.


ランキングに参加しています。ポチッと応援お願いします☆
Please click the button above to support this blog. Thank you!

0 件のコメント:

コメントを投稿