今夜はお鍋にしました☆僕は大根が大好きなので久しぶりのみぞれ鍋にし、たっぷりの白菜やお豆腐をポン酢で頂きました。トッピングとしてネギ、大根おろし、かぼすを添えました。大根おろしにかぼすの皮のみじん切りを乗せてみたのですが、それがまた美味しくて・・・。副菜として人参、大根、さやいんげんのサラダを作りました。
Hotpot dishes are great when we need to warm ourselves up! I decided to make a hotpot with grated Japanese radish and tofu with a lot of veggies. Hotpot is not only a nice and easy dish to make, but also provides us with opportunity to consume a lot of veggies!! I also made some carrot salad with Japanese radish and green beans.
材料 Ingredients
みぞれ豆腐鍋 Tofu Hotpot with Grated Japanese Radish
木綿豆腐(Firm Tofu)2丁(600g)¥100($1.00)
大根おろし(Grated Japanese Radish)1/2本分(1/2)¥50($0.50)
人参(Carrots)1本(1)¥60($0.60)
白菜(Chinese Cabbage)1/4株(1/4 Bunch)¥50($0.50)
糸こんにゃく(String Konnyaku / Konjak)150g ¥80($0.80)
えのき茸(Enoki Mushroom)1/2パック(50g)¥50($0.50)
ネギ(Spring Onion)2本 ¥60($0.60)
かぼす(Kabosu / Type of Citrus Fruit)1個(1)頂き物(Gift)
★水(Water)4カップ(800ml)
★醤油(Soy Sauce)大4(4 TBSP)
★みりん(Mirin)大2(2 TBSP)
★酒(Sake)大2(2 TBSP)
★粉末和風出汁(Powdered Japanese Soup Stock)小2(2 TSP)
★塩(Salt)少々(1/10 TSP)
★胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)
人参と大根のサラダ(Carrot and Japanese Radish Salad)
大根(Japanese Radish)1/4本分(1/4)¥25($0.25)
人参(Carrots)1本(1)¥60($0.60)
さやいんげん(Green Beans)4本(4 Sticks)頂き物(Gift)
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)
★は鍋のスープの材料です
★ are ingredients for hotpot soup
合計(Total)¥585($5.85)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.
ランキングに参加しています。ポチッと応援お願いします☆
Please click the button above to support this blog. Thank you!
0 件のコメント:
コメントを投稿