2011-10-01

糸こんにゃくで焼きそば(Stir-Fried Chow Mein with String Konnyaku)

低炭水化物ダイエット中の嫁さんのランチに糸こんにゃくで焼きそばを作ってみました。焼きそばの粉末ソースが残っていたので、具材と灰汁抜きをした糸こんにゃくを炒めただけの簡単ランチでした。鰹節をたくさん振りかけて食べてほしかったのですが、そのまま食べても美味しかったみたいです☆また作ってほしいと言われると嬉しいですよね♪

I decided to make some stir-fried chow mein with string konnyaku instead of the usual Chinese egg noodles. Less calories and carbs always help my wife, but she said she enjoyed the taste as well. If the dish is both healthy and tasty, I couldn't ask for more, right!?

材料 Ingredients

糸こんにゃく(String Konnyaku)150g ¥80($0.80)
キャベツ(Cabbage)1/8 ¥15($0.15)
もやし(Bean Sprouts)1/2袋(125g)¥15($0.15)
ピーマン(Green Peppers)2個(2)頂き物(Gift)
赤唐辛子(Fresh Red Chilies)3本(3 Sticks)頂き物(GIft)
粉末焼きそばソース(Powdered Chow Mein Sauce)残り物(Left Over)

合計(Total)¥210($2.10)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.


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