今夜は南瓜のニョッキを作ってみました♪実家から届いた南瓜があったので皮も入れたちょっと粗めのニョッキにし、形も嫁さんの好きなフジッリのようにちょっと長めにしました。ソースはレシピブログのモニター商品として頂いた日本食研さんの「洋食作り<ホワイトソースの素>」を使い、小松菜とハムと和えて頂きました。
実家から届いた特大の黄ズッキーニも食べたかったのでネット上で美味しそうなレシピを探していたら お天気ママさん のブログに載っていた「ズッキーニとアンチョビのソテー」がステキだったので挑戦してみました。僕はアンチョビではなく普通にガーリックオイルでソテーし、仕上がりにパセリオイルを振り、ピコデガヨを添えてみました。さっぱりと頂けて癖になりそうです☆お天気ママさん のブログは本当にステキなので是非一度お邪魔してみてください♪
I still had quite a bit of pumpkin left from what my parents had send us, so I decided to make some gnocchi, and have them with some cream sauce. There are so many different ways of making gnocchi, but simpler the better for me. So I used 3:1 ration of pumpkin and flower, mixed them up after steaming and mashing the pumpkin, added a bit of salt and pepper, rolled the dough up and the it sit in the fridge for an hour or so, and then chopped them up into shapes. I made the sauce with komatsuna, ham, and sliced cheese.
I also sautéed a half of yellow zucchini that I got from my parents, and served them with parsley oil and pico de gallo. We enjoyed both dishes, and I had a bit of gnocchi left, so perhaps we could enjoy them for lunch tomorrow with different sauce.
材料 Ingredients(4人前 4 Servings)
南瓜のニョッキのクリームソース Pumpkin Gnocchi in Komatusna Cream Sauce
南瓜(Pumpkin)300g 頂き物(Gift)
小麦粉(Flower)100g ¥70($0.70)
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)
小松菜(Komatsuna / A Type Potherb Mustard)2株(S Bunches)¥30($0.30)
ハム(Ham)2枚(S Slices)¥40($0.40)
とろけるチーズ(Sliced Cheese)1枚(1 Slice)¥20($0.20)
EVオリーブオイル(EV Olive Oil)大2(2 TBSP)
パセリ(Fresh Parsley)飾り(For Garnish)
★牛乳(Milk)1カップ(200ml)¥10($0.10)
★「洋食作り<ホワイトソースの素>」(Powdered White Sauce)大1(1 TBSP)
黄ズッキーニのソテー・ピコデガヨ添え Sautéed Yellow Zucchini with Pico de Gallo
黄ズッキーニ(Yellow Zucchini)1/2本(1/2)頂き物(Gift)
ガーリックオイル(Garlic Oil)大1(1 TBSP)
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)
パセリオイル(Parsley Oil)大1(1 TBSP)残り物(Left Over)
★はソースの調味料です
★ are ingredients for the sauce
合計(Total)¥270($2.70)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.
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