2011-09-10

おうどん(Udon Noodle)

一昨日の鍋の〆にうどんを頂く予定だったのですが、その前にお腹がいっぱいになってしまい・・・。残っていた出汁とさつまいもをジップロックにとっておいたので、今日はランチにたくさんのネギを加えたおうどんを頂きました!2日後の〆のうどんです☆

I had some soup stock and sweet potatoes left from the other night when we had Japanese hotpot. So, I decided to cook some udon noodles in it, and served it with a lot of chopped spring onions. Great fulfilling lunch!


材料 Ingredients

ゆでうどん(Pre-Boiled Udon Noodles)2玉(400g)¥80($0.80)
さつまいも(Sweet Potato)残り物(Left Overs)
出汁(Japanese Soup Stock)残り物(Left Overs)
ネギ(Spring Onion)1本(1 Stick)¥30($0.30)
一味唐辛子(Dried and Diced Chili Pepper)適量(Suitable Amount)
白胡麻(White Sesame)適量(Suitable Amount)

合計(Total)¥210($2.10)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

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