2011-09-02

食パンでトルティーヤラップ風サンドとコンソメスープ(Tortilla Wrap-Like Sandwich, and Consomme Soup)

今日のランチはまたまた簡単なサンド。本当はトルティーヤでラップを作りたかったのですが、トルティーヤがなかったので食パンで代用。食パンの耳を切り落とし薄くのばしたら完成。中にはシーチキン、レタス、トマトを入れ、マヨネーズとレモン汁のドレッシングと和えて頂きました。切り落としたパンの耳はトーストしてコンソメスープと一緒に頂きました。簡単でしたが、いつものサンドイッチとはちょっと違う美味しいランチになりました♪

I wanted to make some tuna wraps with tortillas, but I didn't have any in the freezer. I had everything else, so I decided to make tortilla-like dough with slices of bread. I took off brown edges of each pieces of bread slices, and then rolled the bread until they are thin. I then toasted the parts that I cut off and toasted them to go with the consomme soup. They definitely weren't as good as tortillas, but they did the trick!





材料 Ingredients

食パンでトルティーヤラップ風サンド Tortilla Wrap-Like Sandwich
食パン(Bread)4枚(4 Slices)¥45($0.45)
シーチキン(Canned Tuna)1缶(80g)¥75($0.75)
ハム(Ham)2枚(2 Slices)¥40($0.40)
トマト(Tomato)1/2個(1/2)¥60($0.60)
レタス(Lettuce)葉1枚(1 Leaf)¥10($0.10)
マヨネーズ(Mayo)大1(1 TBSP)
レモン汁(Lemon Juice)小1(1 TSP)
黒胡椒(Black Bepper)少々(1/10 TSP)

コンソメスープ Consomme Soup
玉葱(Onion)小1/2(1/2 TSP)¥10($0.10)
冷凍ベジタブルミックス(Frozen Vegetable Mix)50ml ¥20($0.20)
粉末コンソメ(Powdered Consomme Soup Stock)5g 
水(Water)300ml
パセリ(Parsley)飾り(For Garnish)
パンの耳(Bread Crust)残り物(Left Over)

合計(Total)¥360($3.60)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.


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