All left over lunch from last night, but, funnily enough, I think I had more beef and garlic chives stir-fry than we ate last night. We decided to make a rice bowl with left over toppings including the stir-fry, bean sprout namul, and kimchi, with dried sheet of seaweed, sesame seeds and a bit of sesame oil. We had a light dinner last night, so it was great to have a hefty lunch!
材料 Ingredients
焼き肉丼 Stir-Fried Beef Rice Bowl
ご飯(Steamed Rice)2杯(250g)¥30($0.30)
焼き海苔(Dried Seaweed Sheet)1/5枚(1/5)¥10($0.10)
牛肉とニラの炒め物(Tender Part of Chicken Breast)残り物(Left Over)
もやしのナムル(Bean Sprout Namul)残り物(Left Over)
白菜のキムチ(Chinese Cabbage Kimchi)適量(Suitable Amount)
白胡麻(White Sesame)小1(1 TSP)
胡麻油(Sesame Oil)小1(1 TSP)
一味唐辛子(Chili Pepper)適量(Suitable Amount)
合計(Total)¥140($1.40)
¥100調味料代としえt加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.
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こんばんは✿
返信削除今日はこちらにコメントさせて下さい。
やっぱり☆血糖値が上がらないと
お腹もすきますし、
ボーっとしてしまいますよね☆
でも♪丼☆めっちゃ☆美味しそうです!!
なので☆元気もモリモリですね!!✿
うわ~♪胡麻油の風味がとても良くって
美味しそうです~✿
こんばんは☆
返信削除コメントありがとうございます♪
こっちにお返事コメントを投稿しても読んでもらえますかね・・・。ちょっと心配。
炭水化物って大切ですよね〜。日本人にはお米が一番だと思うのですが、嫁さんにはまた違った炭水化物が必要なようでして。面白いですよね。
本当に今日のランチは元気モリモリ♪なのに食べ過ぎた感があって午後はちょっとグータラ。ダメ人間ですね(笑)☆