2011-09-22

ツナとシメジのペペロンチーノ(Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino with Tuna and Shimeji Mushroom)

今日も残り物ランチ♪ツナ缶があったのを思い出したので、冷凍庫で保存していたしめじの残り物を使って簡単なペペロンチーノを作りました。ガーリックオイルを使ったのでニンニクも使用しませんでしたし、しめじも解してあったので包丁、まな板いらず☆パセリは手でちぎってたっぷり乗せました♪

I felt like pasta today, so I decided to use a can of tuna and some shimeji mushrooms that I had frozen before. Spaghetti aglio, olio e peperoncino is one of my fevourite, because it's so simple to make, and always delicious. I didn't even use a knife for this dish!! 



材料 Ingredients

スパゲッティー(Spaghetti)80g ¥50($0.50)
ツナ缶(Canned Tuna)1缶(1 Can)¥30($0.30)
しめじ(Shimeji Mushroom)1/2パック(50g)¥40($0.40)
ガーリックオイル(Garlic Oil)大2(2 TBSP)
鷹の爪(Dried Red Chilies)2本(2 Sticks)
ドライパセリ(Dried Parsley)小1(1 TSP)
パセリ(Parsley)適量(Suitable Amount)飾り(For Garnish)

合計(Total)¥220($2.20)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

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