数日前の僕のランチです。焼き鮭と香味ソースが残っていたので丼物にしてみました。残り物をオーブンで温め、ご飯を盛った器に盛り、香味ソースを回しかけ、カイワレ大根を飾っただけですので本当に簡単でした♪写真では解らないと思うのですが、ご飯は土手のように盛り、真ん中に角切りのトマトとスライスした玉葱を塩、胡椒、胡麻油で和えたものを入れて頂きました。しっかり野菜も食べれて残り物も美味しく頂ける丼物でした☆
I decided to have some salmon left overs with a bowl of rice. Having things with rice in a single bowl not only saves time, but also dishes that I have to wash. Even though both grilled salmon and the sauce were left overs, I added some marinated diced tomatoes and sliced onions in the middle, so that there's a bit of change from the dinner. Real cheap, tasty, and fulfilling! What more could I possibly ask for for lunch, right?
材料 Ingredients
鮭の香味焼き丼 Rice Bowl with Grilled Salmon Topping and Seasoned Sauce
ご飯(Steamed Rice)1杯(125g)¥15($0.15)
鮭の香味焼き(Grilled Salmon Topping with Seasoned Sauce)残り物(Left Overs)
トマト(Tomato)1/4個(1/4)¥25($0.25)
玉葱(Onion)1/4個(1/4)¥25($0.25)
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)
胡麻油(Sesame Oil)少々(1/10 TSP)
かいわれ大根(White Radish Sprouts)1/4パック(20g)¥10($0.10)
合計(Total)¥175($1.75)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.
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