2011-09-18

ノルウェー・サーモンの刺身の洋風パセリオイルとガーリックソース添え(Norwegian Salmon Sashimi with Parsley Oil and Garlic Sauce)

レシピブログのモニタープレゼントとして頂いたノルウェー・サーモンを使ったレシピです☆お刺身に合うタレ・ソースのレシピをということだったので、今夜はちょっと冒険して洋風のパセリソースとガーリックソースを作ってみました。お刺身と言っても洋風のソースだったのできゅうりのスライス、人参、大根、レモンスライスを添えて頂きました。

頂いたノルウェー・サーモンはとにかくリッチでした。舌の上でとろける感じが本当にステキでしたのででいつもよりパセリオイルを控えめにして頂きました。洋食のお刺身のタレとしては悪くないと思います。
本当は鶏胸肉ののステーキをキノコのソースで頂いたのですが、デジカメの電池が切れてしまい写真を撮れなかかったので今回はお預けです。スミマセン。パセリオイルは他の料理やドレッシングの材料としても使えると思いますし、残ったガーリックソースはホワイトソースに混ぜても美味しいかも♪あとはビーブシチュー等のの仕上げとして上に回しかけてまろやかにするのにも使えますよね。ガーリックの強い香りはしっかりと消えているので余っても手軽に使えると思います☆

I received some fresh Norwegian salmon to review its quality and to create new sauce for salmon sashimi. I decided to make some parsley oil and garlic sauce, and served them as a dipping sauce for salmon. The dipping sauce is quite easy to make, and if you end up with some left overs, you can always use them for other dishes too! 

The salmon I got was actually really rich. Obviously, we had them raw, but the slices just melted on my tongue. The salmon was so rich and tasty that I think parsley oil was a bit much for it. Maybe I will make something that is more refreshing, rather than creamy tomorrow night!




材料 Ingredients (4人前 4 Servings)

パセリオイル Parsley Oil
イタリアンパセリ(Italian Parsley)10g 自家製(Home Grown)
オリーブオイル(EV Olive Oil)80g
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)

ガーリックソース Garlic Sauce
にんにく(Garlic)40g ¥50($0.50)
牛乳(Milk)100ml ¥10($0.10) 
松の実のパウダー(Powdered Pine Nuts)10g

作り方 Direction

パセリオイル Parsley Oil
1)パセリの葉を10秒程茹で、氷水で冷やし、ペーパータオルで水気を拭き取る。
   Boil parsley leaves for about 10 minutes, cool them quickly with ice water, and then remove excess water with kitchen towel.
2)パセリとオリーブオイルをブレンダーで攪拌し、半時間程置く。
   Whisk parsley with EV olive oil with hand blender until the mixture gets creamy.
3)塩、胡椒で味を整え、ガーリックソースを盛ったお皿の上に回しかける。
   Add salt and pepper, and then pour it together in a small bowl together with garlic sauce.

ガーリックソース Garlic Sauce
1)皮をむいたニンニクを牛乳(分量外)で茹で、臭みを消す。臭み消しに使った牛乳は捨てる。
   Boil garlic in milk (not included in the ingredients above) to get rid of the smell. You can throw away the milk.
2)牛乳を新たに入れ、沸騰させる。松の実のパウダー(僕は煎ってすった松の実を使いました)を足し、ブレンダー等で全体が滑らかになるまで攪拌する。
   Add 100ml of milk, and then boil the garlic in it again. Place the mixture in a bowl, and then use hand blender until they are well mixed and creamy.
3)塩、胡椒で味を整えお皿に盛り、上からパセリオイルを回しかける。
   Add salt and pepper to taste, and serve it with parsley oil.

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This recipe is made specifically for a Japanese website called Recipe Blog in reviewing and tasting fresh Norwegian salmon.


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