一昨日の夜の姫竹天ぷらを食べきれなかったので僕の今日のランチは残り物。さすがに姫竹2本で丼物というわけにはいかないので、ニラを挟んだ卵焼きを一緒に乗せ、三ッ葉を添え、タイの一味唐辛子と振って頂きました。トロトロにできた卵焼きは美味しかった♪でもフライパンにひっついてしまいキレイに焼けなかったのでそろそろフライパンも寿命ですかね。嫁さんはダイエット中でご飯は食べないので、大量のサラダを食べていました♪ヘルシーですよね☆
I had some tempura left from the other night, so I decided to make a rice bowl with them. Having said that, I didn't have enough left over just with tempura, so I made a roll of eggs with Chinese chives inside. I put some mitsuba / honewort on the side and sprinkled a bit of diced Thai chili on top.
材料 Ingredients
ご飯(Steamed Rice)1杯(125g)¥15($0.15)
お惣菜の姫竹の天ぷら(Pre-Cooked Bamboo Shoots Tempura)2本(2 Sticks)残り物(Left Over from the Other Night)
天つゆ(Tempura Dipping Sauce)残り物(Left Over from the Other Night)
卵(Eggs)2玉(2)¥30($0.30)
ニラ(Garlic Chive)1/4把(25g)¥20($0.20)
合計(Total)¥165($1.65)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.
ランキングに参加しています。ポチッと応援お願いします☆
Please click the button above to support this blog. Thank you!
0 件のコメント:
コメントを投稿