2011-09-23

クッパのスープでピリ辛ラーメン(Ramen with Gukbap / Korean Rice Soup)

数日前に作ったクッパのスープを作ってラーメンにしてみました。ご飯で美味しいなら麺類でも絶対に美味しいですよね♪ちょっと時間のかかるスープ類を作る時はいつも4人前作って残りをアレンジするのですが、今日は麺を入れ、野菜を足して頂きました。たっぷりのタイ産粉末唐辛子と白胡麻をかけて頂きました☆僕はインスタントラーメンの麺を入れ、嫁さんは春雨で♪

When I made some gukbap / Korean rice soup the other day, I made some extra soup for later use. For today, I decided to throw in some ramen noodles and add more veggies. I sprinkled some white sesame and Thai chili pepper for toppings. Nice and spicy!!



材料 Ingredients

クッパスープ(Gukbap Soup)300ml 残り物(Left Over)
ラーメンの麺(Ramen Noodles)1人前(150g)¥25($0.25)
キャベツ(Cabbage)1/8個(1/8)¥25($0.25)
ニラ(Garlic Chive)1/4把(1/4 Package)¥20($0.20)
胡麻油(White Sesame)小1(1 TSP)
白胡麻(White Sesame)適量(Suitable Amount)
タイ産粉末唐辛子(Powdered Chilies from Thailand)適量(Suitable Amount)

合計(Total)¥170($1.70)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

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