2011-09-24

じゃがいものコロッケ、カジキと大根と厚揚げの煮物、お味噌汁(Potato Croquette, Simmered Billfish with Japanese Radish and Deep Fried Tofu, and Miso Soup)

今夜は冷凍してあったじゃがいものコロッケを頂きました☆水菜のサラダを添えようかなと思ってスーパーに行ったらサラダミックスが特売だったので予定変更♪市販のコロッケに市販のサラダにとだいぶ手抜きですが・・・。さすがにそれだけでは申し訳けないので同じく特売品だったカジキのアラと残り物の大根を使って煮物を作りました♪夜は少し寒くなってきたので煮物もいいですよね!あとは野菜室整理のためにお味噌汁を☆すべて美味しく頂きました!

I had frozen some pre-made croquettes, so I decided to reheat them and serve them with some salad. Originally, I was planning on making some mizuna salad, but the grocery store had salad mix on sale, a bit of change in my plan! I also found some billfish on sale, so I decided to simmer it with some Japanese radish and deep-fried tofu. I also made some miso soup to use up some veggies that I had in my fridge!





材料 Ingredients

じゃがいものコロッケ Potato Croquette
じゃがいものコロッケ(Potato Croquette)4個(4 Pieces)¥75($0.75)
サラダミックス(Salad Mix)適量(Suitable Amount)¥180($1.80)

カジキと大根と厚揚げの煮物 Simmered Billfish with Japanese Radish and Deep Fried Tofu
カジキのアラ(Billfish)150g ¥50($0.50)
大根(Japanese Radish)1/2本(1/2)¥60($0.60)
人参(Carrot)1/2本(1/2)¥40($0.40)
厚揚げ(Deep-Fried Tofu)120g ¥130($1.30)
ししとう(Shishito / A Variety of Green Pepper)1パック(10 Pieces)¥100($1.00)
★白出汁(Concentrated Japanese Soup Stock)100ml
★水(Water)600ml
★醤油(Soy Sauce)大3(3 TBSP)
★みりん(Mirin)大2(2 TBSP)
★砂糖(Sugar)大1/2(1/2 TBSP)
★胡麻油(Sesame Oil)大1(1 TBSP)

お味噌汁 Miso Soup
水(Water)200ml
出汁入り味噌(Miso with Soup Stock)大2(2 TBSP)
ネギ(Spring Onion)1/4本 ¥10($0.10)
豆腐(Tofu)1丁(300g)¥70($0.70)

合計(Total)¥815($8.15)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

ランキングに参加しています。ポチッと応援お願いします☆
Please click the button above to support this blog. Thank you!

0 件のコメント:

コメントを投稿