ダイエット中の嫁さんとは最近ランチのメニューがバラバラになってしまう事が多いのですが、今日は野菜室に入っていたものと残りものをたくさん使ったサラダを作ってもらいました。僕が少し体調を崩していたので大助かり☆ここ数日は気温の変化が激しいので気をつけないとと思っていたのに・・・情けない。特売日に買った薩摩芋をレンジで蒸かしたものに、ブロッコリー、セロリやトマトを加え、先日作ったパセリオイルをドレッシングに使ってもらいました。嫁さんの大好物のスモークチーズを少し散らし、カイワレ大根を仕上げに飾ってもらいました。チーズがちょこっと入るだけで本当にサラダが美味しくなりますよね♪残りもののパセリオイルをドレッシングとして使ってもらえたのが嬉しかったです☆
My wife made a nice big salad for lunch today. Sweet potatoes are in season here in Japan, so she included that among other veggies that I had in the fridge. The dressing was parsley oil that I made a while ago. I am so happy that she used that because I was running out of ideas to use it!! It was a salad big enough to be considered as a main dish!
材料 Ingredients
ブロッコリー(Broccoli)1/2房(1/2)¥50($0.50)
薩摩芋(Sweet Potato)1/2本(1/2)¥50($0.50)
トマト(Tomato)1/2個(1/2)¥50($0.50)
セロリ(Celery)1本(1)¥30($0.30)
スモークチーズ(Smoked Cheese Blocks)適量(Suitable Amount)¥50($0.50)
カイワレ大根(Japanese Radish Sprouts)20g ¥15($0.15)
パセリオイル(Parsley Oil)大2(2 TBSP)残り物(Left Overs)
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)
合計(Total)¥345($3.45)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.
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