2011-09-21

クッパ(Gukbap / Korean Rice Soup)

今日は急に気温が下がったのでちょっと辛めのクッパにしました。僕は普通にご飯で頂きましたが、嫁さんはお豆腐で♪どちらも美味しかった☆しっかり野菜も食べたし、身体もポカポカ!季節の変わり目なので風邪に気をつけてくださいね!

It is beginning to get a little cold here. Today was a big temperature drop, so I decided to make some gukbap. It's basically a soup dish with stir-fried veggies and rice. I made it a bit spicy, so we were really warmed up!! You can also try it with tofu instead of rice.


材料 Ingredients

豚のコマ切れ(Sliced Pork)150g ¥150($150)
玉葱(Onion)1/2個(1/2)¥25($0.25)
ニラ(Garlic Chive)1/4把(1/4 Package)¥10($0.10)
ネギ(Spring Onion)1/2本 ¥15($0.15)
キャベツ(Cabbage)1/4個(1/4)¥30($0.30)
鷹の爪(Dried Red Chilies)4本(4 Sticks)
ご飯(Steamed Rice)1杯(150g)¥15($0.15)
水(Water)8カップ(1600ml)
胡麻油(Sesame Oil)大2(2 TBSP)
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
味覇(Chinese Soup Stock)大3(3 TBSP)
★醤油(Soy Sauce)大5(5 TBSP)
★コチジャン(Gouchujang / Korean Hot Pepper Paste)大4(4 TBSP)
★すり胡麻(Grated White Sesame)大1(1 TBSP)
★砂糖(Sugar)小2(2 TSP)
★おろしにんにく(Grated Ginger)小1/2(1/2 TSP)
★はスープの合わせ調味料です。
★ are ingredients for the soup mix. 

合計(Total)¥345($3.45)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

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