2011-09-28

鶏ささみのトマトソース煮とお豆腐のグリル/ご飯、お豆腐とトマトのサラダ(Chicken Breast Simmered in Tomato Sauce with Grilled Tofu or Steamed Rice, and Tomato and Tofu Salad)

今日は鶏肉がいいと嫁さんのリクエストがあったので、ささみを使ってトマトソース煮を作ってみました。しっかりと煮詰めて僕はご飯と一緒に、嫁さんは焼き色を付けたお豆腐と一緒に頂きました。一緒にお豆腐とトマトのサラダを作りました!簡単でヘルシーな夕食でしたよ☆

My wife requested something with chicken for tonight, so I decided to cook some chicken breast pieces in the tomato sauce. I had the chicken with some steamed rice, but my wife had them with some grilled tofu. The chicken tasted great with both! I also made some salad with tofu and tomato slices!

材料 Ingredients

鶏ささみのトマトソース煮 Chicken Breast Simmered in Tomato Sauce
鶏ささみ(Chicken Breast)120g ¥200($2.00)
ホールトマトの缶詰(Canned Whole Tomatoes)1缶(200g)¥100($1.00)
玉葱(Onions)2個(2)¥40($0.40)
ドライバジル(Dried Basil)小2(2 TSP)
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)

お豆腐のグリル Grilled Tofu
木綿豆腐(Tofu)3/4丁(225g)¥60($0.60)
サラダ油(Vegetable Oil)大2(2 TBSP)

ご飯(Steamed Rice)1杯(125g)¥15($0.15)

お豆腐とトマトのサラダ Tomato and Tofu Salad
木綿豆腐(Tofu)1/4丁(75g)¥20($0.20)
トマト(Tomato)1個(1)¥60($0.60)
貝割れ大根(Japanese Radish Sprouts)適量(Suitable Amount)
★オリーブオイル(EV Olive Oil)小2(2 TSP)
★醤油(Soy Sauce)大1/2(1/2 TBSP)
★黒胡椒(Black Pepper)少々(1/10 TSP)

★はドレッシングの材料です。
★ are ingredients for the salad dressing.

合計(Total)¥595($5.95)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.

ランキングに参加しています。ポチッと応援お願いします☆
Please click the button above to support this blog. Thank you!

0 件のコメント:

コメントを投稿