2011-08-23

バーニャカウダ、鶏肉のグリルとパプリカソース(Veggies with Bagna Càuda, and Grilled Chicken with Paprika Sauce)

今日は鶏のもも肉が安売りしていたのでグリルにし、たくさんの夏野菜のバーニャカウダと一緒に頂きました。鶏肉のソースには黄パプリカを焼き、皮を剥き、牛乳と固形ブイヨンと一緒にミキサーに入れピューレ状にしました。グリルしたじゃがいも、にんじん、エリンギを添え、ほうれん草を飾りました。バーニャカウダは冷蔵庫にあった野菜を使い、ソースもミニチョッパーに放り込むだけ♪簡単で美味しくできました。


Chicken thigh was a little cheaper than normal, so I decided to make grill it with some veggies. I also had quite a bit of fresh veggies, so I made bagna càuda sauce to go with it. It was a healthy supper because we had a lot of veggies, and it was quite simple to cook! 






材料 Ingredients


バーニャカウダ Veggies with Bagna Càuda Sauce
人参(Carrots)1/2本(1/2)¥15($0.15)
みょうが(Japanese Ginger)1株(1)¥50($0.50)
大根(Japanese Radish)2cm ¥10($0.10)
きゅうり(Cucumber)1/2本(1/2)¥15($0.15)
ミニトマト(Mini Tomatoes)2個(2)¥30($0.30)
6株(6)¥150($1.50)
★にんにく(Garlic)1/2株(5 Clove)¥20($0.20)
★アンチョビ(Anchovy)10尾(10 Fillet)¥150($1.50)
★オリーブオイル(EV Olive Oil)100ml 
★牛乳(Milk)1カップ(200ml)¥40($0.40)


鶏肉のグリル・パプリカソース Chicken Grill with Paprika Sauce
鶏もも肉(Chicken Thigh)250g ¥200($2.00)
人参(Carrots)1/2本(1/2)¥15($0.15)
じゃがいも(Potatoe)1個(1)¥30($0.30)
エリンギ(King Trumpet Mushroom)1パック(2 Pieces)¥80($0.80)
ほうれん草(Spinach)1株(1 Bunch)¥20($0.20)
★黄パプリカ(Yellow Paprika)1 ¥100($1.00)
★牛乳(Milk)1/2カップ(100ml)¥20($0.20)
★固形ブイヨン(Bouillon)1個(1 Piece)
★塩(Salt)少々(1/10 TSP)
★胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)


★がついている材料はソース用です。The ingredients with a star on the side are for sauces.



合計(Total)¥1045($10.45
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.

完全に予算オーバー。ランチが残り物だったからと甘く見ていたのが間違いでしたね・・・。明日の料理で取り戻さないとね。

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