両親に送ってもらったピーマンとじゃがいもが残っていたのでピーマンは肉詰めに、じゃがいもはポテトサラダにすることにしました。挽肉、パン粉、玉葱、塩、胡椒、醤油をボールに入れて混ぜます。ピーマンに詰めたらフライパンでじっくり焼き、焦げ目がついたら酒を入れ蒸し焼きにします。ポテトサラダにはスライスした人参ときゅうりを入れました。マヨネーズは少なめですが、ご飯にはぴったり♪お味噌汁には豆腐をたっぷり入れていただきました。
I had some green peppers left, so I decided to make some stuffed green peppers tonight. I added some soy sauce to the ground meat, so it tasted very much like a Japanese dish. Potato salad is very popular in Japan, but it's really easy because it is just a matter of steaming the potatoes and mixing it with mayo. I added some cucumber and carrot slices tho. For miso soup, I put a lot of tofu today. Very standard ingredients for miso soup, but standard is always the best!
材料 Ingredients
ピーマンの肉詰め Stuffed Green Pepper
ピーマン(Green Pepper)4個(4)頂き物(Gift)
合挽肉(Ground Meat)150g ¥200($2.00)
玉葱(Onion)1/4個(1/4)頂き物(Gift)
パン粉(Bread Crumbs)大4(4 TBSP)
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)
醤油(Soy Sauce)少々(1/10 TSP)
サラダ油(Vegetable Oil)適量(Suitable Amount)
酒(Sake)大1(1 TBSP)
ポテトサラダ Potato Salad
じゃがいも(Potatoes)中2(2)頂き物(Gift)
きゅうり(Cucumber)1/2本(1/2)頂き物(Gift)
人参(Carrot)1/2本(1/2)頂き物(Gift)
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
マヨネーズ(Mayo)大2(2 TBSP)
お味噌汁 Miso Soup
絹ごし豆腐(Silken Tofy)1丁(350g)¥70($0.70)
ネギ(Spring Onion)10cm ¥40($0.40)
水(Water)2 Cups
粉末出汁(Powdered Japanese Soup Stock)小1(1 tsp)
味噌(Miso)大2(2 tbsp)
ご飯(Steamed Rice)2杯分(200g)¥70($0.70)
赤米(Red Rice)小1(1 tsp)頂き物(Gift)
合計(Total)¥480($4.80)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.
ランキングに参加しています。できればクリックしてください。
Please click the button above to support my blog. It's just a way of tracking the number of visitors here.
0 件のコメント:
コメントを投稿