2011-08-19

いわしの梅しそ巻とさやいんげんの胡麻和え(Rolled Sardines with Pickled Japanese Apricot and Green Perilla, and String Beans with Sesame)

今日は1日中雷と雨でした・・・。ベランダのバジルは大喜びでしょうが近所のこども達の声はちょっと静かめ♪たまには涼しい日もありがたいですよね。

真いわしが売っていたので今日は梅肉と大葉と一緒に焼きました。副菜にはいんげんの胡麻和え、あとはお味噌汁を☆いわしを開くのがちょっと面倒ですが、それ以外は本当にシンプルな料理ですよ。

It was raining all day today. It was a nice breaking from the scorching heat we had for the last couple of weeks. I think our herbs on the porch are happy!

I decided to grill some rolled sardines with pickled Japanese apricot and fresh green perillas. On the side, I made some string beans mixed with sesame, soy sauce and sugar. 




材料 Ingredients  

いわしの梅しそ巻き Rolled Sardines with Pickled Japanese Apricot and Green Perilla
いわし(Sardine)6尾(6)¥300($3.00)
梅干し(Pickled Japanese Apricot)2個(2)頂き物(Gift)
大葉(Fresh Green Perillas)6枚(6 Leaves)¥60($0.60)
サラダ油(Vegetable Oil)大1/2(1/2 TBSP)
水菜(Potherb Mustard)1束(1 Bundle)¥30($0.30)
大根おろし(Grated Japanese Radish)大4(4 TBSP)

さやいんげんの胡麻和え String Beans with Sesame
さやいんげん(String Beans)1袋(100g)¥80($0.80)
白胡麻(White Sesame)大3(3 TBSP)
砂糖(Sugar)小1(1 TSP)
醤油(Soy Sauce)小1(1 TSP)

合計(Total)¥570($5.70)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.


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