2011-08-11

ライスカツバーガー(Rice Burger with Pork Cutlet)

カツの残りものと昨日のご飯の残りを使ってライスバーガーを作りました。スイートコーン、レタス、カツを乗せ、少量のマヨネーズととんかつソースをかけたら出来上がり。ご飯もちゃんと表面がカリカリしていて美味しかったですよ。

I decided to make some rice burger today with left over pork cutlet that I had in the freezer. I added some sweet corn and lettuce as toppings, and mayo and Japanese BBQ sauce for taste. Rice was nice and crunchy, so if you ever want a change from normal burger buns, this is worth giving it a go!


材料 Ingredients 2人分(2 Servings)

ご飯(Steamed Rice)2杯分(200g)¥70($0.70)
ミニカツ(Small Pork Cutlet)4枚(4 Pieces)¥50($0.50)
レタス(Lettuce)2枚(2 Leaves)¥10($0.10)
コーン(Sweet Corn)大2(2 tbsp)
マヨネーズ(Mayo)小4(4 tsp)
とんかつソース(Japanese BBQ Sauce)小4(4 tsp)

作り方 Direction

1)セルクル等にご飯を詰め、サラダ油を熱したフライパンで焦げ目がつくまで両面を焼く。Pack steamed rice in a large circular cookie cutter (or anything that gives rice a shape), and grill both sides of the rice in a pan.
2)ご飯をセルクルから取り出し、半分に切り、間にレタス、コーン、カツを入れる。カツの上からとんかつソースとマヨネーズを適量乗せたらできあがり。Remove rice from the cookie cutter, and cut it horizontally in half. Place lettuce, sweet corn, and cutlet in between rice buns, and add suitable amount of Japanese BBQ sauce and mayo.

合計(Total)¥230($2.30)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.


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