2011-08-22

野菜の中華風あんかけ丼(Rice Bowl with Vegetable Toppings)

今日はまだ気温が下がったままで、少し温かいものが食べたいなと思っていたので残っていたご飯をつかって丼物を作ってみました。冷蔵庫の野菜をたくさん使って、あんかけ丼に♪入れたの小松菜、キャベツ、しめじにネギ。あんはオイスターソースと花椒を使った中華風。残り物ばかりだったので簡単でしたし、野菜のみなのでヘルシー♪ご飯を美味しく頂けました。ちょっとあんを作りすぎたので明日かた焼きそばにでもしようかなと思っています。

I decided to make a rice bowl with vegetable toppings today. After stir-frying cabbage, mustard spinach, spring onion, and shimeji mushroom in sesame oil, I added some powdered Chinese chicken soup stock, water, Sichuan pepper and oyster sauce. I then added a mixture of water and potato starch to give it some thickness, and served it over a warm bowl of rice. I love it, and it was a great way of eating some left over rice!


材料 Ingredients

ご飯(Rice2杯分(250g¥70$0.70
小松菜(Mustard Spinach)4束(4 Bundles)¥60($0.60)
キャベツの葉(Cabbage)3枚(3 Leaves)¥20($0.20)
ネギ(Spring Onion)1/2本(1/2 Stick)¥25($0.25)
しめじ(Shimeji Mushroom)1/2パック(50g)¥40($0.40)
粉末鶏ガラスープの素(Powdered Chinese Chicken Soup Stock)5g
水(Water)300ml
花椒(Sichuan Pepper)小1(1 TSP)
オイスターソース(Oyster Sauce)大3(3 TBSP)

合計(Total)¥315($3.15
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.

ランキングに参加しています。できればクリックしてください。
Please click the button above to support my blog. It's just a way of tracking the number of visitors here.

ハウス食品のGABANスパイスのモニターレシピです。ポチッとお願いします。

0 件のコメント:

コメントを投稿