2011-08-25

おにぎりのランチ(Lunch Rice Balls)

昨日の夕食がビーフシチューだったので和食のランチも悪くないですよね♪鮭のアラが安く売っていたので、鍋で茹で身をほぐし、マヨネーズと和えておにぎりに。もう1つは嫁さんが大好きなゆかりのおにぎり。まだ残っていたきんぴらごぼうと一緒に頂きました。


We had couple of rice balls with left over stir-fried burdock for lunch today. I made one with some salmon, and the other with some dried and seasoned seaweed. So easy to make but so delicious. Perfect quick lunch for Japanese people!


材料 Ingredients


おにぎり Rice Balls
ご飯(Rice2杯分(250g¥70$0.70
鮭のアラ(Salmon)150g ¥100($1.00)
マヨネーズ(Mayo)大1(1 TBSP)
ゆかり(Dried and Seasoned Yukari Seaweed)小1(1 TSP)
焼き海苔(Dried Seaweed)適量(Suitable Amount)



合計(Total)¥270($2.70
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.

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