2011-08-30

3種のおにぎり(3 Flavors of Rice Balls)

今日のランチはおにぎりにしてみました。昨夜作った茄子のタレ少量と鮭が1切残っていたので、鮭をほぐしタレに漬け、レンジで温めてみました。半分はご飯と和えておにぎりにし、残りは小皿に盛り副菜に。先日買った野沢菜を細かく切りおにぎりに、もう1種はワカメと梅のふりかけを和えたおにぎり♪ネギのお味噌汁と一緒に頂きました☆ご飯が残っている時はおにぎりは本当にピッタリですよね!少量残ったものをランチに食べるのが日常になっていますが、美味しく食べれるよう頑張ります☆

I had a quite bit of steamed rice left over, so I decided to make some rice balls for lunch today. It's no fun eating 3 rice balls of same flavor, so I used left over salmon from last night, pickled turnip greens, and salted and dried seaweed for three different rice balls. I wrapped them in sheets of toasted seaweed, and some miso soup! Very filling and tasty. 







材料 Ingredients

3種のおにぎり 
ご飯(Steamed Rice)2杯分(250g)¥30($0.30)
鮭の切身(Sliced Slamon)1切(1)¥35($0.35)
タレ(Sauce)昨夜の残り物(Left Over from Last Night)
野沢菜(Pickled Turnip Greens)1束(1 Bundle)¥35($0.35)
ワカメと梅肉のふりかけ(Salted and Dried Wakame Seaweed)大2(2 TBSP)
焼き海苔(Toasted Seaweed)2枚(2 Sheets)¥20($0.20)


お味噌汁 Miso Soup
水(Water)2カップ(200ml)
出汁入り味噌(Miso with Soup Stock)大2(2 TBSP)
玉葱(Onion)小1/2(1/2 TSP)¥10($0.10)
人参(Carrot)1/4本(1/2)¥25($0.25)

合計(Total¥255$2.55
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.


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