2011-07-19

赤魚の粕漬け、ほうれん草のおひたしとお味噌汁(Red Rockfish Marinated in Sake Lees, Boiled Spinach with Bonito Flakes and Soy Sauce, and Miso Soup)

赤魚の粕漬けが安売りしていたので、今夜は和食にしました。残っていたほうれん草をおひたしにし、お味噌汁、赤米入りのご飯を頂きました。赤魚の粕漬けレンジで調理できるパックに入っており、ラップに穴を開けてレンジで4分。焼いたほうがいいかなと思っていたのですが、普通に美味しく食べれました。

Pre-marinated red rockfish was on sale, so I decided to make that tonight. It came in a specific package so that all I had to do was to put it in the microwave. Spinach dish was just boiled spinach with bonito flakes and soy sauce on top. The miso soup tonight had some deep fried tofu and spring onions.



材料 Ingredients

赤魚の粕漬け(Red Rockfish Marinated in Sake Lees)
赤魚の粕漬け(Red Rockfish Marinated in Sake Lees)2魚入り(2 Fish Slices)¥150($1.50)

ほうれん草のおひたし
ほうれん草(Spinach)2束(2 Bundles)¥50($0.50)
鰹節(Bonito Flakes)適量(Suitable Amount)
醤油(Soy Sauce)適量(Suitable Amount)

お味噌汁 Miso Soup
水(Water)200ml
粉末出汁(Powdered Dashi Stock)小1(1 tsp)
油揚げ(Deep Fried Tofu)1枚(1 Slice)¥10($0.10)
ネギ(Spring Onions)1本(1)¥10($0.10)
味噌(Miso)大2(2 tbsp)

合計(Total)¥320($3.20)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.

ランチが¥260だったので今日は本当に経済的な日でした!こういう日もあるんですね。

The lunch was $2.60, so it really was an economical day today.


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