2011-07-20

きのことチキンのマカロニグラタンとバジルのパン(Chicken, Macaroni and Mushroom Gratin, and Basil Bread)

今日は椎茸が安かったのと、残っていたシチューのルーを使い切りたかったのがあって、きのこをたくさん入れたグラタンにしました。鶏の胸肉と椎茸、しめじをガーリックオイルで炒め、水、牛乳を適量を入れて煮込みます。そこに茹でたマカロニを入れ、シチューのルーを溶かし入れます。耐熱容器に移し入れ、パン粉を振り、チーズをかけてオーブンに入れます。僕は200度で20分程入れましたがオーブンによって時間や温度を調節してください。今回はルクルーゼのストーンウェアを使用しましたが、明日のランチにと思い、残りを別の耐熱容器で焼きました。

Shiitake mushroom was on sale today, so I decided to use the left over cream stew by making macaroni gratin. I stir-fried some chicken breasts, shiitake mushrooms, and shimeji mushrooms in some garlic oil. I then added some water and milk and cooked it until chicken was fully cooked. I added boiled macaroni and the cream stew mix, and threw some bread crumbs and cheese on top. I put the stew into the oven for 20 minutes with 200 degree c.




材料 Ingredients

鶏胸肉(Chicken Breast)1枚(200g)¥150($1.50)
生椎茸(Raw Shiitake Mushroom)6枚(6 Pieces)¥100($1.00)
しめじ(Shimeji Mushroom)1パック(100g)¥100($1.00)
水(Water)750ml 
牛乳(Milk)200ml
シチューのルー(Cream Stew Mix)¥75($0.75)
マカロニ(Macaroni)150g ¥100($1.00)
パン粉(Bread Crumbs)適量(Suitable Amount)
チーズ(Cheese)適量(Suitable Amount)¥100($1.00)

合計(Total)¥725($7.25)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.

1つの料理としてはちょっと高かったかな。

For what it is, it ended up being a lot more expensive than I thought.


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