2011-07-23

味噌味のインスタントラーメン(Miso Flavoured Instant Ramen)

嫁さんが『サッポロ一番の味噌ラーメン』が大好きでして、豚骨が好きな僕をよそ目にストックしています。今日は台風の影響で少し寒さが増してきた事もあり、インスタントラーメンのランチにしてみました。インスタントラーメンの場合アレンジが命なので、今回は野菜たっぷりで!トッピングは胡麻油で炒めたもやしに豆板醤を絡めたもの、ニラを胡麻油で炒めたもの、それに人参とネギをスライスしたものを塩・胡椒で味付けしたものにしました。

My wife is quite fond of "Sapporo Miso Ramen," an instant noodle package that provides us both with the powdered soup and noodles. I sauteed some bean sprouts with sesame oil and dou ban jang, and Chinese chives with sesame oil. I also added a mixture of sliced carrots and spring onions - tossed with some salt and pepper - for colour.


材料 Ingredients

サッポロ一番味噌ラーメン(Sapporo Ichiban Miso Ramen)2袋(2 Servings)¥200($2.00)
ニラ(Chinese Chives)1袋(35g)¥80($0.80)
もやし(Bean Sprouts)1袋(200g)¥30($0.30)
豆板醤(Dou Ban Jang)大1(1 tbsp)
人参(Carrot)小1本(1 Small Carrot)¥20($0.20)
ネギ(Spring Onion)1本(1)¥40($0.40)
塩(Salt)適量(Suitable Amount)
胡椒(White Pepper)適量(Suitable Amount)

合計(Total)¥470($4.70)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.

インスタントラーメンにしては高かったですね・・・。

A little expensive for instant noodles. Maybe I defeated the purpose of eating them. Tasted good though.


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