2011-07-23

広島焼き(Japanese Pancake, Hiroshima Style)

安売りしていた焼きそばがあったので今夜は広島焼きにしてみました。僕は京都出身なので普通にお好み焼きでもいいのですが、卵と焼きそばを使いたかったので・・・。家にはホットプレートが無いのでフライパンを2枚フル活用で広島焼きです。美味しかったし、想像していた程ちらからなかったのでなんとかOK。美味しかったですよ。

Japanese pancakes are neither sweet nor breakfast recipe. They are quite heavy, and the sauce is quite salty in nature. The traditional Japanese pancake (okonomiyaki) is different from its Hiroshima style because the former mixes all the ingredients before putting it on the pan, whereas the latter uses noodles and eggs, and cooks them in stages. Both are great, but I decided to make Hiroshima style one tonight.


材料 Ingredients

小麦粉(Flower)1/2カップ(1/2 cup)¥10($0.10)
水(Water)1/2カップ(1/2 cup)
粉末出汁(Powdered Japanese Soup Stock)小1(1 tsp)
鰹節(Bonito Flakes)30g ¥30($0.30)
千切りキャベツ(Cabbage)1/2個(1/2 piece)¥50($0.50)
もやし(Bean Sprout)1袋(250g)¥20($0.20)
天かす(Bits of Deep-Fried Tempura Batter)1/2袋(30g)¥50($0.50)
焼きそば(Chinese Egg Noodle)1袋(150g)¥30($0.30)
卵(Eggs)2個(2)¥40($0.40)
お好み焼きソース(Sauce for Japanese Assorted Pancakes)適量(suitable amount)
青のり(Green Laver)適量(suitable amount)

合計(Total)¥330($3.30)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.


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