2011-07-16

ハムとハンバーグのパニーニ(Ham and Hamburger Panini)

ピザを作った時の残り物の生地を冷凍しておいたので、それを使って今日はパニーニにしました。2種類作ったのですが、1つはハム、レタス、トマト、玉葱のスライスにマヨネーズと粒マスタードで味付けしたもの。もう1つは市販のハンバーグに付属のデミグラスソース、トマト、レタス、玉葱を添えたハンバーガー風パニーニ。生地の量が少なかったのでちょっと食べ難いランチになりましたが味には満足でしたよ。生地が残った場合は冷蔵庫ではなく冷凍庫で保存すると酸化を防げるのでオススメです。

I had some dough left over from making pizza the other night, so I used it to make two kinds of panini. The first was a simple one with ham, lettuce, sliced onions, and tomatoes with some mayo and mustard. The other was with some hamburger paddies, lettuce, tomatoes, and onion slices, with some demi-glace sauce (brown sauce). I didn't have much dough left, so there were a little messy to eat, but I enjoyed the taste.




材料 Ingredients

ハンバーグのパニーニ(Panini with Hamburger Paddy)
ピザの生地(Pizza Dough)適量(Suitable Amount)残り物(Left Over)
ガーリックオイル(Garlic Oil)大1(1 tbsp)
ハンバーグ(Hamburger Paddies)2枚(2 Paddies)¥70($0.70)
デミグラスソース(Demi-Glace Sauce)2人分(2 Servings)ハンバーグの付属品(Came with the Hamburger Paddies)
レタス(Lettuce)2枚(2 Leaves)¥10($0.10)
トマト(Tomatoes)1/2個(1/2)¥50($0.50)
玉葱(Onion Slices)1/8個(1/8 Piece)¥10($0.10)

ハムのパニーニ(Ham Panini)
ピザの生地(Pizza Dough)適量(Suitable Amount)残り物(Left Over)
ガーリックオイル(Garlic Oil)大1(1 tbsp)
ハム(Ham)4枚(4 Slices)¥40($0.40)
マヨネーズ(Mayo)大2(2 tbsp)
粒マスタード(French Mustard)大1(1 tbsp)
レタス(Lettuce)2枚(2 Leaves)¥10($0.10)
トマト(Tomatoes)1/2個(1/2)¥50($0.50)
玉葱(Onion Slices)1/8個(1/8 Piece)¥10($0.10)

合計(Total)¥350($3.50)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.

ランチにしてはちょっと高かったかな・・・。でも美味しかったし、残り物の生地を使うにはもってこいのレシピです。挟むものは何でもいいと思うのでトライしてみてください。

A little expensive for lunch I guess, but this was a great way of using left over dough. I am tempted to make doughs just so that we can have panini more often!


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