2011-06-10

トマトソースのパスタ(Tomato Sauce Pasta)

ランチは気を使って作るようにしています。残り物を使う良い機会ではあるのですが、夕食と料理が一緒になるのは嫌なんです。例えばお米を食べるのは一日一回にしていますし、パスタやパンを食べるのもそう。夕食が和食ならランチは変えたいし・・・。なのでできるだけ夕食のメニューを決めてからランチを作るようにしています。たまに翌日のランチを夜のうちに作ることもありますが、そういう場合は翌日の夕食のメニューを決めてからにするようにしています。

今日は昨日のイカのトマト煮のソースが残っていたのを利用してパスタソースにしました。具はほとんど食べてしまっていたので、玉葱を足し、パスタの茹で汁でのばしてソースにしました。あとはパスタに和えるだけなので簡単でした。魚介の出汁がきいたトマトソースが美味しかったですよ。

Lunch is always a struggle for me to decide what to make, mostly because I do not want it to overlap with what we eat for dinner. So I usually have in mind what to eat for dinner before cooking lunch, so that we don't end up eating same kind of dishes in both meals. Lunch is also an occasion for me to use up the left overs, so I often cut corners by altering what we had for dinner. This time, I had some sauce left over from last night's Squid and Tomato Stew, so I decided to make it a pasta sauce. I added some onions, boiled some spaghetti, and that was it. Added some fresh basil for garnish and we enjoyed it with some parmesan.


材料 Ingredients

トマトソース(Tomato Sauce)1 cup 残り物(left over)
玉葱(Onions)1/2個(1/2)¥20
スパゲッティー(Spaghetti)120g ¥50($0.50)
バジル(Fresh Basil)自家製(home grown)


合計(Total)¥170($1.70)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.

昨日の夜の残りがあったので安くあがりました。でも味には満足でしたよ。

Except pasta, the sauce was all left overs from last night. Very economical, but the dish tasted quite good.

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