2011-06-09

イカのトマト煮、サーモンとポテトのグラタン、ジェノベーゼパスタとアボカドサラダ(Squid and Tomato Stew, Salmon and Potato Gratin, Genovese Sauce Pasta, and Avocado Salad)

今夜はお気に入りのお皿での夕食にしました。数年前に 3 Coins で購入したのですが、今でも大活躍しています。どうしても4種類の料理を作ることになるので、自然と彩りもよくなりますしね。昨夜作ったパテ風のサーモングリルの具が残っていたので、ココットに詰め、薄切りにしたじゃがいもとチーズを乗せてオーブンで焼きました。あとは冷凍のロールイカが安売りしていたのでホールトマトの缶詰と一緒に煮ました。煮たといっても耐熱ボールに材料を入れてラップしてレンジで9分チン。お皿に盛ってバジルを飾れば終了。パスタは茹でて冷凍してあるジェノベーゼソースに和えれば完成。アボカドサラダはアボカドを2等分しレモン汁を振り、ブロッコリーとむきエビに火を通します。マヨネーズ、ケチャップ、レモン汁、塩、胡椒を混ぜ、ブロッコリーに和え、アボカドに盛れば出来上がり。こちらも冷凍のエビを使ったでの短時間で完成!簡単に済ませたわりにはいい感じの夕食になりました。

Tonight's dinner was with one of my favourite plates. They force me to make four small dishes, so the dinner naturally become quite colourful and with variety. This time, I had some left over salmon pate from last night, so I put them into small cups, placed sliced potatoes and cheese on top, and threw them in the oven.

For the squid and tomato stew, I bought two rolls of squid and a can of tomatoes and put them into a microwavable bowl alongside some sliced onions, bacons, dried basil, salt and pepper. I covered the bowl with its lid, and put it in the microwave for approximately 9 minutes. Serve it on a plate, add some fresh basil for garnish, and done!

For avocado salad, I used frozen shrimps and broccoli as toppings. I boiled them for a bit, and the placed them on the avocado with some sauce. Pasta was just a matter of mixing frozen Genovese sauce with spaghetti. All easy dishes utilizing left overs and frozen things that I had in stock. I hope you get a chance to make some of them!!





材料 Ingredients

イカのトマト煮 Squid and Tomato Stew
ロールイカ(Squid)2個(200g)¥200($2.00)
ホールトマトの缶詰(Canned Tomatoes)1缶(1 can)¥100($2.00)
ベーコン(Bacon)3枚(3 slices)¥100($1.00)
玉葱(Onion)1/2個(1/2)¥20($0.20)
にんにく(Garlic)1片(1 clove)¥10($0.10)
オリーブオイル(Extra Virgin Olive Oil)大3(3 tbsp)
乾燥バジル(Dried Basil)小1(1 tsp)
塩(Salt)小1/2(1/2 tsp)
砂糖(Sugar)小1(1 tsp)
胡椒(Pepper)少々(1/10 tsp)

サーモンとポテトのグラタン Salmon and Potato Gratin
サーモンパテ(Salmon Pate)残り物(left overs)
小さい新じゃが(Thumb Size Potatoes)3個(3)¥30($0.30)
とろけるチーズ(Sliced Cheese)1スライス(1 slice)¥20($0.20)

アボカドサラダ Avocado Salad
アボカド(Avocado)1個(1)¥100($1.00)
むきエビ(Pealed Shrimp)6尾(6 pieces)¥60($0.60)
ブロッコリー(Broccoli)1/4株(1/4)¥25($0.25)
マヨネーズ(Mayo)大1(1 tbsp)
プレーンヨーグルト(Plain Yogurt)大1/2(1/2 tbsp)
ケチャップ(Ketchup)大1/2(1/2 tbsp)
タバスコ(Tabasco)少々(1/10 tsp)
塩・胡椒(Salt and Pepper)少々(1/10 tsp)
レモン汁(Lemon Juice)小1/2(1/2 tsp)

ジェノベーゼパスタ Genovese Sauce Pasta
スパゲッティー(Spaghetti)120g ¥50($0.50)
ジェノベーゼソース(Genovese Sauce)大2(2 tbsp)¥50($0.50)

合計(Total)¥965($9.65)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.

ランチが¥530だったので1日¥1000生活にしては結構な予算オーバー・・・。でもパイは結構残ったからありですかね!トマト煮も少し残ったので明日のランチにでも使えばOKですかね!

0 件のコメント:

コメントを投稿