今日のランチはキノコのパイ。実は前日に8割程度焼いておいたものをオーブンで加熱して頂きました。のばした冷凍パイシートの上にオリーブオイルとバターで炒めたしめじ、舞茸、椎茸を入れ、塩・胡椒・コンソメで味を整え、溶き卵を加えてオーブンに入れる。食べる前にとろけるチーズを散らして再加熱。焦げ目がついたらOK!バジルを添えて頂きました。
I baked a mushroom pie for lunch yesterday. I usually have some frozen pie doughs kicking around in the freezer, so I stretched it a bit, placed sauteed mushrooms (Shiitake mushrooms, brown beech mushrooms, and Maitake mushrooms), and beaten eggs into the pie doe. Sprinkled some consomme soup stock, salt and pepper. Added some cheese on top and threw it in the oven until dough is cooked and cheese is golden brown. Oven does most of the work, so it was perfect for lunch!
材料 Ingredients
冷凍パイ生地(Frozen Pie Dough)1枚(20cm x 10cm)¥50($0.50)
椎茸(Shiitake Mushroom)3枚(3 pieces)¥80($0.80)
しめじ(Brown Beech Mushrooms)1パック(100g)¥120($1.20)
舞茸(Maitake Mushrooms)1パック(100g)¥100($1.00)
卵(Eggs)3個(3)¥60($0.60)
オリーブオイル(Olive Oil)適量(suitable amount)
バター(Butter)5g
粉末コンソメ(Powdered Consomme Stock)5g
塩・胡椒(Salt and Pepper)適量(suitable amount)
とろけるチーズ(Cheese Slices)1枚(1)¥20($0.20)
合計(Total)¥530($5.30)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.
パイの味はまあまあでした。卵が多すぎたのだと思うのですが、パイというよりはキッシュっぽくなってしまいました。やっぱり「ホワイトソースは面倒だから卵にしちゃえ」と考えたのが甘かったのですね。次回は絶対にホワイトソースで♪
The pie was ok I guess. I think I put way too much eggs, and it ended up tasting a little more like quiche. Maybe I will replace eggs with white sauce next time.
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