ジェノベーゼソースのストックがなくなったので作ってみました。いつもトマトソースとジェノベーゼソースを冷凍庫にストックしているのですが、無くなってしまうと困るもので・・・。いい感じに雨と晴れの日が入れ替る日がここ数日続いたのでベランダのバジルも大きくなりましたし、たまたま夕食にもソースを使いたかったので今日作りました。今回のソースは僕が好んで使っている石井良江さんのレシピなので、興味がある方は石井さんのレシピ本を参考にしてみてください。石井さんが出版されているレシピ本はいくつかありますが、ジェノベーゼソースに関しては下記の本を参考にしました。
Happy, おうちごはんノート(Ouchi Gohan Noto):Happy Life Style, 東京(Tokyo):ぴあMook(Pia Mook), 2008.
I was out of stock for my Pesto Genovese and our basil plants were growing well, so I decided to make the sauce today. I find the sauce very versatile, and I use it frequently as pasta sauce, salad dressing etc... On top of that, the ingredients are easy to get, and there's not much involved in making it. I just put all the ingredients into a chopping machine, and let it rip. Some store the sauce in glass bottles, but I find that the basil oxidizes too fast that way. So instead, I store it in a ziplock bag and keep it in the freezer. That way I can thaw small pieces as I need them.
材料 Ingredients
バジル(Fresh Basil Leaves)30g 自家製(home grown)
にんにく(Garlic)2片(2 cloves)¥15($0.15)
パルメザンチーズ(Parmesan Cheeze)20g ¥150($1.50)
松の実(Pine Nuts)20g ¥280($2.80)
エクストラバージンオリーブオイル(Extra Virgin Olive Oil)100ml ¥80($0.80)
塩(Salt)小1(1 tsp)
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