2011-06-18

挽肉とポテトのパイと野菜のテリーヌ(Meat Pie and Vegetable Terrine)

今日のランチは残り物ランチ。一昨日の夜食べた挽肉とポテトのオーブン焼きの残りを保存していたので、冷凍パイシートで包んでオーブンで焼きました。テリーヌの残りといつものトマトスープを一緒に頂きました。パイは水溶き卵黄を表面に塗り、210度で10分、その後180度で15分程焼いたら完成です。

Left over lunch today. I had some ground meat and potatoes from the other night, so I made a meat pie by wrapping them with pie dough. We still had some vegetable terrine left too, so together with our usual tomato soup, we had our quick and easy lunch. I don't know if you the grocery stores abroad sell frozen pie doughs, but it's really handy to have it around!


材料 Ingredients

挽肉とポテトのオーブン焼きの残り(Left Over of the Pseudo Shepherd's Pie)
冷凍パイ生地(Frozen Pie Dough)10cm x 20cm ¥75($0.75)
卵(Egg)1個(1)¥25($0.25)
野菜のテリーヌの残り(Left Over of the Vegetable Terrine)
トマトジュース(Tomato Juice)2 Cup ¥80($0.80)
粉末コンソメ(Powdered Consomme Stock)5g
パセリ(Parsley)飾り(for garnish)

合計(Total)¥250($2.50)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.


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