今夜はモニター商品として頂いた日本食研さんの「洋食作り<デミグラスソースの素>」を使った玉葱の肉詰めを作り、ソテーした黄色ズッキーニと一緒に頂きました。ハンバーグのタネはたくさん余ったので小さいハンバーグをたくさん作って作り置きにしました☆
I had some powdered demi-glaze sauce that I had to review, so I made some stuffed onion with ground meat. I served some mashed potatoes and sautéed yellow paprika with the stuffed onions. It was simple to make, and the powdered demi-glaze sauce was real handy! I ended up making a lot more meat mixture than I needed for tonight, so I grilled them and froze them for later use.
材料 Ingredients
玉葱(Onion)1個(1)¥20($0.20)
じゃがいも(Potatoes)3個(3)¥80($0.80)
塩(Salt)少々(1/10 TSP)
胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)
牛乳(Milk)適量(Suitable Amount)
黄色ズッキーニ(Yellow Zucchini)1/8本(1/8)頂き物(Gift)
EVオリーブオイル(EV Olive Oil)大2(2 TBSP)
★合挽肉(Mixture of Ground Beef and Pork)220g ¥260($2.60)
★玉葱(Onion)1個(1)¥20($0.20)
★パン粉(Bread Crumbs)1/2カップ(1/2 Cup)
★卵(Egg)1玉(1)¥15($0.15)
★牛乳(Milk)大3(3 TBSP)
★塩(Salt)少々(1/10 TSP)
★胡椒(Pepper)少々(1/10 TSP)
☆「洋食作り<デミグラスソースの素>」(Powdered Demi-Glaze Sauce Mix)大3(3 TBSP)頂き物(Gift)
☆水(Water)150ml
★肉詰め用のタネの材料です。
★ are ingredients for meat mixture to be stuffed into the onions.
☆は玉葱の肉詰めに回しかけるデミグラスソースの材料です。
☆ are ingredients for demi-glaze sauce to pour on top of the stuffed onions.
作り方 Directions
1)玉葱2個の皮を剥き、縦半分に切り、中央の芯の部分を数枚取り除く。残った外側の部分をやわらかくなるまでレンジで熱っする。Peal onion skins, and cut them vertically in halves. Remove inner layers of the onions until outer layers look like cups, and throw them in the microwave until the onions are nice and soft.
2)じゃがいもの皮を剥きレンジで熱し、 ボウルに入れつぶし、塩・胡椒で味を整える。。Steam or boil potatoes and make simple mashed potatoes. Add some salt and pepper for taste.
3)ハンバーグを作る。①で残った玉葱をみじん切りにし、フライパンでよく炒め、★の材料とボウルで混ぜる。Finely chop remaining onions from step 1, and mix them well in a bowl with ingredients marked with ★.
4)半月のカップになっている玉葱に適量のマッシュポテト(②)を詰め、その上にハンバーグのタネ(③)を詰め、180度のオーブンで約20分焼く。Stuff a bit of mashed potatoes into the half-moon-like onion from step 2, and then add some meat mixture from step 3. Throw them in the 180 degree c oven for approximately 20 minutes until the meat is cooked.
5)黄色ズッキーニの1/8を1センチ程のスライスにし、それらを更に4等分し、オリーブオイルでソテーする。④とズッキーニをお皿の中央に盛る。Slice 1/8th of yellow zucchini into 1cm slices, and then cut each slice into four pieces. Sauté them with some olive oil and add a bit of salt and pepper for taste. Serve stuffed onions and sautéed zucchini on a center of plates.
6)④で使いきらなかったマッシュポテトを裏ごしし、牛乳を加えてなめらかにする。ケーキ用の絞り袋と口金を使ってマッシュポテトをお皿に飾り、200度のオーブンで10分程加熱する。Strain unused mashed potatoes from step 4, add milk to smoothen, and then use a pastry bag for cakes to squeeze potatoes around the stuffed onions. Heat the dishes in 200 degree c oven for 10 minutes.
6)フライパンに「洋食作り<デミグラスソースの素>」と水を入れよく混ぜる。弱火でゆっくりととろみがつくまで熱し、玉葱の肉詰めにまわしかけたら出来上がり。好みでイタリアンパセリを飾ってください。Add demi-glaze sauce mix and water in a small pan, mix them well, and then heat them in a low heat until they thicken. Pour them on top of the stuffed onion, garnish with Italian parsley, and done!!
合計(Total)¥475($4.75)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.
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