We bought some tandoori chicken at a festival last month, and I wanted to try making it myself for dinner. It's a great chicken dish, and we wanted it to be a lot spicier than what we got. To go along with the chicken, I decided to make some qeema curry to go with some rice that I had in stock. I served them with some salad!
タンドリーチキン Tandoori Chicken
鶏の手羽先(Chicken Wings)8本(8 Sticks)¥300($3.00)
プレーンヨーグルト(Plain Yogurt)100g ¥20($0.20)
塩(Salt)小1(1 TSP)
クミンシード(Cumin Seeds)大1/2(1/2 TBSP)
コリアンダーパウダー(Powdered Coriander / Cilantro)大1/2(1/2 TBSP)
パプリカパウダー(Powdered Red Pepper)大1/2(1/2 TBSP)
ターメリック(Turmeric Powder)小1/3(1/3 TSP)
チリーペッパーパウダー(Cayenne Pepper)小1/2(1/2 TSP)
キーマカレー Qeema Curry
ご飯(Steamed Rice)2杯(250g)¥30($0.30)
合挽肉(Ground Beef and Pork Mixture)220g ¥380($3.80)
玉葱(Onions)2個(2)¥100($1.00)
トマト(Tomato)1個(1)¥100($1.00)
おろしにんにく(Grated Garlic)小1(1 TSP)
おろし生姜(Grated Ginger)小1(1 TSP)
サラダ油(Vegetable Oil)大2(2 TBSP)
クミンシード(Cumin Seeds)小1(1 TSP)
カレー粉(Curry Powder)大1.5(1.5 TBSP)
プレーンヨーグルト(Plain Yogurt)100g ¥20($0.20)
水(Water)200ml
鶏ガラスープの素(Powdered Chicken Soup Stock)小2(2 TSP)
塩(Salt)小1(1 TSP)
ガラムマサラ(Garam Masala)小1/2(1/2 TSP)
小松菜とトマトのサラダ Salad with Komatsuna and Diced Tomato
小松菜(Komatsuna / A Type Potherb Mustard)1/2把(150g)¥50($0.50)
トマト(Tomato)1/2個(1/2)¥50($0.50)
黒胡椒(Black Pepper)適量(Suitable Amount)
塩(Salt)適量(Suitable Amount)
サラダ油(Vegetable Oil)小2(2 TSP)
レモン汁(Lemon Juice)小1(1 TSP)
合計(Total)¥1150($11.50)
¥100調味料代として加算しています。
I have added extra $1 for seasonings and condiments that I didn’t calculate above.
ランキングに参加しています。ポチッと応援お願いします☆
Please click the button above to support this blog. Thank you!
0 件のコメント:
コメントを投稿