今夜は海鮮丼にしました。ちょっと遠出していたので、いつもとは違うスーパーで買い物♪お刺身が安かったので嫁さんの大好きな丼にしました。鬢長マグロはサクで買ったので、半分は漬けにしてみました。今までもちょっと気になってはいたのですが買ったことがなかった枝豆豆腐♪色もきれいですし、枝豆の美味しい季節なので食べてみはました。しっかりと枝豆の味がして美味しかったです。お味噌汁はピザを作った時の残り物のじゃがいもと、冷蔵庫に残っていた人参を具にしました。
I decided to made some seafood rice bowl today. Both albacore tuna and horse mackerel were cheap yesterday (probably because I went to the store real late), so I made them into sashimi like slices, and placed them on a warm bowl of rice. I also added some thinly sliced Japanese radish (this usually comes with sashimi if you buy them at grocery store), fresh green perilla leaves, spring onion and Japanese radish slices. The horse mackerel has a distinct white fish smell, so spring onions and radish slices are good ways of disguising it. I also bought a block of green soy beans tofu. Never had it before, but it was delicious and was perfect with ponzu. Japanese dish almost always needs miso soup, and I made it tonight with some potato slices left from last night and some left over carrots. Very simple, but it was nice supper!
材料 Ingredients
海鮮丼 Seafood Rice Bowl
ご飯(Rice)2杯分(250g)¥70($0.70)
鬢長マグロ(Albacore Tuna)150g ¥200($2.00)
アジの刺身(Horse Mackerel)100g ¥200($2.00)
大根のおつま(Thinly Shredded Japanese Radish)30g
ネギ(Spring Onion)5cm ¥10($0.10)
大葉(Fresh Green Perilla Leaves)2枚(2 Leaves)¥20($0.20)
みょうが(Japanese Ginger)1個(1)¥80($0.80)
わさび(Wasabi)適量(Suitable Amount)
醤油(Soy Sauce)適量(Suitable Amount)
★醤油(Soy Sauce)大3(3 TBSP)
★酒(Sake)大1(1 TBSP)
★みりん(Mirin)大1/2(1/2 TBSP)
枝豆豆腐 Green Soy Beans Tofu
枝豆豆腐(Green Soy Beans Tofu)1丁(300g)¥70($0.70)
みょうが(Japanese Ginger)1/2個(1/2)¥15($0.15)
生姜(Graded Ginger)適量(Suitable Amount)
ポン酢(Ponzu)適量(Suitable Amount)
お味噌汁 Miso Soup
水(Water)2 Cup
粉末出汁(Powdered Japanese Soup Stock)小1(1 tsp)
味噌(Miso)大2(2 tbsp)
人参(Carrots)残り物(left over)
小さい新じゃが(Thumb Size Potatoes)残り物(left over)
★はソースの材料です。Ingredients with stars are for the sauce.
合計(Total)¥765($7.65)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.
ランキングに参加しています。できればクリックしてください。
Please click the button above to support my blog. It's just a way of tracking the number of visitors here.
0 件のコメント:
コメントを投稿