2011-07-17

トマトの冷製パスタとレタスサラダ(Chilled Linguini with Tomato Sauce, and Lettuce Salad)

暑い日が続いているので今夜は冷製パスタにしてみました。カットトマトを塩胡椒とドライバジルで味付けし、冷やしたパスタと絡めるだけ。まわりにジェノベーゼソースをかけてパスタと混ぜながら頂きました。Happyさんの知恵です!
サラダは冷蔵庫に残っていた野菜(レタス、人参、玉葱)にマヨネーズをイタリアンドレッシングでのばしたものをかけ、ブロッコリーの新芽を乗せるだけ。簡単な夕食でした。

It has been really hot lately, so cold pasta felt right. I used canned tomatoes, and mixed it with some salt, pepper, and dried basil for taste. Cool it in the fridge for a bit, and mix it with cooled pasta. I poured some genovese sauce around the pasta for extra taste. Salad was just whatever I had in the fridge.




材料 Ingredients

レタスサラダ(Lettuce Salad)
レタス(Lettuce)2枚(2 Leaves)¥10($0.10)
玉葱(Onion)1/4個(1/4)¥25($0.25)
人参(Carrot)1/2本(1/2)¥15($0.15)
ブロッコリの新芽(Broccoli Sprouts)飾り(For Garnish)
マヨネーズ(Mayo)大2(2 tbsp)
イタリアンドレッシング(Italian Dressing)大2(2 tbsp)

トマトの冷製パスタ(Chilled Linguini with Tomato Sauce)
カットトマトの缶詰(Canned Tomatoes)1缶(1 Can)¥100($1.00)
塩(Salt)小1/2(1/2 tsp)
胡椒(Pepper)小1/2(1/2 tsp)
ドライバジル(Dried Basil)小1(1 tsp)
リングイネ(Linguini)150g ¥50($0.50)
ジェノベーゼソース(Genovese Sauce)大2(2 tbsp)
フレッシュバジル(Fresh Basil)飾り(For Garnish)

合計(Total)¥300($3.00)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.

夕食にしては本当に安くすみました。リングイネしかストックがなかったので今夜はリングイネにしましたが、スパゲッティーにしたほうが良かったかも。

Pretty affordable for dinner. I only had linguini, but I would make it with thinner pasta next time.


ランキングに参加しています。できればクリックしてください。

0 件のコメント:

コメントを投稿