2011-06-03

カレーと豆腐サラダ(Japanese Curry and Tofu Salad)

今夜はカレーにしました。安売りしていたルーを買いだめしていたので、それを使ってちょっと多めに作りました。僕は大きめの乱切り野菜が好きなので、じゃがいもや人参がゴロゴロ入ったカレーになったのですが、同時にあまり大きな肉が入っているのは嫌いなので挽肉を使いました。サラダには千切りレタスの上に豆腐とトマトを乗せ、ポン酢で頂きました。

I made some Japanese Curry tonight. It is actually quite rate in Japan to make curry from scratch, especially for family dinners because we make a use of pre-seasoned curry mix that are sold in grocery stores. I had one of those in stock, and added some veggies (onions, carrots, and potatoes) alongside some beef. The curry mix does not seem to provide us with enough kick, so I add some garlic, chili and curry powder to the beef before adding the mix. We had it tonight with some brown rice and a salad that included tofu, tomato, lettuce and ponzu for dressing.


材料 Ingredients


カレー Japanese Curry

玄米(Brow Rice) ・・・・・・・・・・1合(1 Cup)自家製(home grown)
合挽肉(Ground Meat)・・・・・・・・200g(200g)¥300($3.00)
じゃがいも(Potatoes)・・・・・・・・4個(4 pieces)¥240($2.40)
人参(Carrots) ・・・・・・・・・・・1本(1 piece)¥60($0.60)
玉葱(Onions)・・・・・・・・・・・・3個(3 pirces)¥50($0.50)
カレーのルー(Curry Mix) ・・・・・・1箱(1 box)¥100($1.00)
カレーパウダー(Curry Powder) ・・・小1(1 tsp)
おろしにんにく(Shredded Garilc)・・小1(1 tsp)
鷹の爪(Chili) ・・・・・・・・・・・3本(3 sticks)¥5($0.05)
ローリエ(Laurier) ・・・・・・・・・2枚(2 leaves)¥10($0.10)
サラダ油(Vegetable Oil)・・・・・・適量(suitable amount)

豆腐サラダ(Tofu Salad)

レタス(Lettuce)・・・・・・・・・3葉(3 leaves)¥10($0.10)
豆腐(Tofu)・・・・・・・・・・・・1/2丁(1/2 package)¥50($0.50)
トマト(Tomatoes) ・・・・・・・・1/4個(1/4 piece)¥30($0.30)
黄パプリカ(Yellow Papurika) ・・1/8個(1/8 piece)¥15($0.15)
ポン酢(Ponzy) ・・・・・・・・・・適量(suitable amount)

0 件のコメント:

コメントを投稿