2011-06-20

チキンカレーライス(Chicken Curry with Rice)

今日のランチはカレーにしました。とは言っても昨日のうちに作っておいたカレーをレンジでチン♪一晩経ったくらいが美味しいですよね。今回は冷凍保存していた鶏の胸肉を使用。胸肉だとどうしてもパサついてしまうのが難点なのですが、僕は一口大に切った胸肉を小麦粉とカレー粉と一緒にジップロックに入れて半日程冷蔵庫に置いておきます。そうするとパサつきも少なくなりますし、カレー粉がよくなじむんです。いつも多めに作って冷凍保存しています。ストックがなくなったらまた作るって感じですね。家は2人ともカレーが大好きなので♪

I think this is my second post on curry. This time, I made it with a chicken breast in instead of beef. Chicken breast usually gets a little too dry once cooked, so I coat the chicken with some flower and curry powder, and leave it in the fridge for half a day or so before cooking. Chicken gets marinated in the curry powder, while the flower keeps its moisture in. I actually made this curry yesterday, but a day old curry is always better than the one made on that day.


材料 Ingredients

玄米(Brow Rice)1合(1 Cup)自家製(home grown)

鶏胸肉(Chicken Breast)300g(300g)¥150($1.50)
カレーパウダー(Curry Powder)大1(1 tbsp)
小麦粉(Flower)大1(1 tbsp)
じゃがいも(Potatoes)3個(3 pieces)¥200($2.00)
人参(Carrots)1本(1 piece)¥40($0.40)
玉葱(Onions)2個(2 pieces)¥60($0.60)
カレーのルー(Curry Mix)1箱(1 box)¥100($1.00)
鷹の爪(Chili)3本(3 sticks)¥5($0.05)
ローリエ(Laurier)2枚(2 leaves)¥10($0.10)
サラダ油(Vegetable Oil)適量(suitable amount)

合計(Total)¥665($6.65)
¥100調味料代として加算しています♪ I put an extra dollar for seasonings and condiments that I didn't calculate above.

さすがに量が量だったのでちょっと高め。でもストックできるので便利ですよね♪胸肉もパサつかずに出来上がりました。本当は圧力鍋で作るのが一番なのでしょうがね!

A little on the expensive side for lunch, but I put the left overs in small ziplock bags and freeze them. I did get a lot of it, so I guess it was ok. The chicken wasn't so dry either. I guess chicken thigh is always better, but the price is almost double those of the breasts here.


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